Christophe Van Mechelen

Christophe Van Mechelen (° 17-08-1981) is als advocaat voornamelijk actief in het handelsrecht in de ruime zin, en meer in het bijzonder het vervoersrecht, maritiem recht, handelspraktijken en bijzondere handelscontracten (concessies, agenturen, …); alsook het vastgoedrecht en (handels)huurrecht.

Christophe Van Mechelen studeerde in 2005 af als Licentiaat in de rechten aan de Universiteit Antwerpen. Hierna heeft hij in 2006 een bijkomende Master International Business Law behaald te Manchester (Verenigd Koninkrijk). Sinds 2006 is hij verbonden aan de Antwerpse balie. Christophe Van Mechelen genoot zijn opleiding bij Van Doosselaere Advocaten alwaar hij zijn passie voor het transport-en logistiek recht alsook handelsrecht ontwikkelde.

Ondertussen ontwikkelde hij een ruime ervaring in de hogergenoemde rechtstakken, gaande van het onderhandelen en opstellen van contracten, het schrijven van adviezen, tot de vertegenwoordiging voor rechtbanken en hoven. Als advocaat richt hij zich op privaat als op professioneel cliënteel.

De kwaliteit van de juridische dienstverlening, het verwerven van een zeer grondige dossierkennis, het persoonlijke contact met de cliënt en het verlenen van een geïndividualiseerd advies zijn voor hem bij de behandeling van dossier van primordiaal belang.

Christophe Van Mechelen werd in 2015 benoemd tot Ere-consul van Letland voor het consulair gebied Vlaanderen.

Talenkennis: Nederlands (moedertaal), Engels (actief), Frans (actief) en Duits (passief)

Tel. : +32 3 203 40 00 (Antw.)
Fax : +32 3 225 28 81 (Antw.)
E-mail : christophevanmechelen@vandoosselaere.be